Bugun...



“Emek ve Dayanışma Bayramı Kutlu Olsun”


facebook-paylas
Tarih: 01-05-2024 09:21

“Emek ve Dayanışma  Bayramı Kutlu Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı vesilesiyle önemli bir mesaj yayımladı. Milletvekili Karagöz, emeğin kutsallığını vurgulayarak işçi haklarına dikkat çekti ve şunları belirtti; “Emek en kutsal değerdir; emeğin haklarını korumak ve geliştirmek, insanlığa hizmet etmek demektir. Bencilce ve kar hırsıyla emeğin haklarını budamaya çalışmak, insanlığı açlığa, yoksulluğa mahkûm etmek, kanlı paralarla sefahat sürebileceğini sanmak ise tarihsel bir yanılgı olduğu kadar, Türkiye’ye ve daha geniş kapsamıyla dünyaya yapılabilecek en büyük kötülüktür.

22 yıllık iktidarın işçiler üzerinde yarattığı iş güvencesi tehdidi ve grev haklarını kısıtlanması bir özgürlük, adalet ve demokrasi sorunu olarak önümüzde durmaktadır. Örgütlenme sorunlarının yanı sıra on binlerce emekçimizin iş cinayetlerinde hayatını kaybetmesi, modern kölelik anlayışının temsili taşeronlaşmanın bilinçli olarak desteklenmesi, kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınmalarında yaşanan adaletsizlik, kökleşen yoksulluk, gelir dağılımındaki eşitsizlik mevcut iktidarın yıkıcı politikalarının diğer acı sonuçlarıdır. CHP olarak bizler bu acı tabloyu kabullenmiyor iktidarın işçi üzerindeki zulmüne karşı tüm işçilerimizi, emekçilerimizi ve gönlü haksızlıklara razı gelmeyen tüm vatandaşlarımızı 1 Mayıs kutlamalarına davet ediyoruz. Tarihsel süreç boyunca her zaman sermayedardan yana değil işçiden yana tavrını net şekilde ortaya koyan bizler bu 1 Mayıs’ta da haykırıyoruz ‘’Ne ezen ne ezilen… insanca, hakça bir düzen!’’

 Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günlerin yakın olduğuna duyduğum inançla yeryüzünde ne varsa alın teriyle inşa eden emekçilerimizin ve tüm halkımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutluyorum’ dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI