Bugun...



Tarihi Sultan Bayezid Cami’ne Ziyaretçi Akını


facebook-paylas
Tarih: 02-05-2024 09:18

Tarihi Sultan Bayezid Cami’ne Ziyaretçi Akını

Amasya’nın tarih ve mimari zenginliğini yansıtan Sultan II.Bayezid Camii, turistlerin ilgi odağı haline geldi. Şehrin en büyük camisi olan bu muazzam yapı, Amasya’nın kültürel mirasının bir parçası olarak önem kazanıyor.

Amasya Valisi Şehzade Ahmet tarafından 1481-1486 yılları arasında Sultan II. Bayezid adına yaptırılan cami, tarihsel derinliği ve estetik mimarisiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Bünyesinde cami, medrese, imaret, şadırvan, çeşme ve kütüphane gibi çeşitli yapıları barındıran Sultan II.Bayezid Camii kompleksi, 15. yüzyılın son çeyreğindeki yan mekanlı cami mimarisinin nadide bir örneği olarak öne çıkıyor.

Caminin zarif mimarisi ve tarihi atmosferi, ziyaretçilerin ilk durağı olma özelliğini taşıyor. Özellikle yaz aylarında, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan cami avlusu, tarih ve estetik meraklılarını kendine çekiyor.

Amasya’yı ziyaret eden turistler, şehrin zengin tarihini ve kültürel dokusunu yaşamak için buraya akın ediyor. Ziyaretçiler, şehrin her köşesinde farklı bir medeniyetin izlerini bulduklarını ifade ederken, Sultan II.Bayezid Camii’nin özellikle dikkat çekici olduğunu belirttiler.

Yurt dışından Amasya’yı ziyaret gelen Celal Özbay, “ Ben yurt dışında yaşıyorum. Bir arkadaşımın aile dostlarına ziyareti için buraya gelmiş gezememiştim ama hayran kalmıştım. Bu sene de buraya gezmeye geldim. Amasya çok ama çok tarihi bir şehir. Her medeniyetten bir örneği olan bir şehir. Adeta medeniyetler arası geçiş sağlayan zaman makinesi varmış gibi olan bir şehir. Bir kralıkta geziyorsun. Bir saltanatta geziyorsun. Ayrıca çokca camisi olan bir şehir. Amasya’nın en büyük ibadethanesi olan bu camide çok ilginç, gövdesinde dönen bir dikey taş var o taş caminin dengesini sağlıyormuş herhalde. Medrese, imaret, şadırvan, çeşme ve kütüphane gibi bir çok yapıyı barındıran âdeta ilim yuvası bir cami. Amasya’da tarih, bilim, ilim kokuyor adeta. Camiler çok güzel özellikle bu cami çok güzel” dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI